Ínyátültetés Törökországban

fogínytranszplantáció ára 1
Írta Laurence

A törökországi ínyátültetés ma már meglehetősen népszerű eljárás a szájüregben. Ennek a műtétnek a célja az ínysorvadással járó problémák megoldása.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi fogínyátültetésről, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fogínyátültetés Törökországban?

Törökországban, Isztambulban egy fogínyátültetés átlagos költsége 500 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 250 eurótól 750 euróig terjedhet.

EljárásÁr Törökország
Ínyátültetés500 €

Mi az a fogínytranszplantáció?

Az ínyátültetés Törökországban ma már meglehetősen népszerű eljárás a szájüregben. Ez a kozmetikai műtét Isztambulban a fogínysorvadással kapcsolatos problémák megoldására szolgál, amely a fog körüli ínyszövet sorvadásának folyamata egy fog vagy az egész fogsor körül.

Az ínysorvadást számos tényező okozhatja. Gyakran társul parodontitisszel, amikor a csontszövetet gyulladásos folyamatok pusztítják el, és így a fog gyökere szabadon marad.

Okozhatja a rossz szájhigiénia, krónikus betegségek, harapási problémák, a szálak és a recehúzódások jelenléte, a dohányzás és a fogak helytelen tisztítása miatt az ínyt ért trauma.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy az isztambuli fogászati klinikák a legmagasabb színvonalon gyakorolják a fogbeültetést. Mivel a fogbeültetés napjainkban az egyik legelterjedtebb fogászati szolgáltatás, egy ilyen beavatkozásra csak akkor kerül sor, ha minden szükséges feltétel teljesül, beleértve az egészséges ínyt is.

A műfog beültetése az elveszett fog helyére lehetetlen az új fogat körülvevő lágyszövetek helyreállításának alapos megközelítése nélkül. Az egészséges, preparált és mozdulatlan íny biztonságos támasztékot nyújt a leendő fogászati implantátumnak.

Sajnos a páciensek többségénél az íny egészsége nem szolgálhat garanciaként az új fog helyes elhelyezkedésére. Az íny inkonzisztenciáját számos ok okozhatja, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • a lágyrészek sorvadása a fog hosszan tartó hiánya miatt ;
  • az íny genetikai fejlődési rendellenessége;
  • gyulladásos betegségek következtében kialakuló szöveti recesszió.

A fejlett technológiáknak köszönhetően az íny inkonzisztenciája már nem jelent komoly akadályt a fogászati implantátumok beültetésének és normális működésének.

A török sebészek a minőségi fogászati implantációhoz rendkívül fontos eljárást végeznek – 3D ínynagyobbítást azon a területen, ahová a leendő implantátumot beültetik, ami biztosítja a lágyszövetek teljes helyreállítását.

Az ínyátültetés céljai

  • az implantátum körüli íny minőségének javítása;
  • ínyhüvely kialakulása;
  • a műfog körüli ínygerinchez szükséges nyálkahártya-térfogat létrehozása;
  • a csont védelme helyreállított ínyvel az implantátum zónában.

A szükséges ínytérfogat helyreállítására többféle technikát alkalmaznak. Az egyes módszerek kiválasztása a páciens konkrét célkitűzéseitől és egyéni preferenciáitól függ.

Hogyan történik az ínyátültetés Törökországban?

Ha a lágyszövet nem elegendő, a szájüreg egy másik részéből is átültethető. Általában az ínyt a szájpadlásból ültetik át, mivel a kemény szájpadlás szövettani tulajdonságai azonosnak tekinthetők a fognyak közelében lévő ínyével. Ezért a fogorvos által átültetett ínyátültetés viszonylag könnyen túlélhető, és megállítja az ínysorvadást.

Ezt az eljárást sebészi úton végzik. A műtét előtt a török orvos eltávolítja a szuvas elváltozásokat a munkaterületen, és megszünteti a gyulladást. Az ínyátültetés Törökországban, Isztambulban fájdalommentes, mivel helyi érzéstelenítésben történik.

Az íny átültetéséhez a sebész a szájüregből több lágyszöveti lebenyt távolít el, amelyek közül egyet közvetlenül a fog mellett választ ki. Ezután az orvos megtisztítja az e lebenyek alatti tereket, megszünteti a gyulladást, eltávolítja az ételmaradékokat és helyreállítja a gyökércementet.

Az ínyátültetések típusai

Az ínyátültetés előtt az altatóorvos biztonságos és hatékony érzéstelenítést ad. A műtét alatt a páciens kényelmes székben ül, és nem érez kellemetlen érzéseket.

Ingyenes ínyátültetés

Ezt a technikát akkor alkalmazzák, ha a páciensnek vékony az ínyszövete. A sebész egy lyukat készít az ínyen, amelyet a graft fog kitölteni. Egy 2-3 mm-es szabad ínygraftot vesznek a szájpadlásból, ahol sűrű nyálkahártya áll rendelkezésre. A szövetet ezután finom, tiszta öltéssel rögzítik az ínyhez.

Kötőszöveti graft

Ezt a technikát a feltárt foggyökerek kezelésére használják. Ehhez a sebész a szájpadlás nyálkahártyája alól szubepithelialis kötőszövetet távolít el, amelynek fő jellemzője a jó vérellátás. Az SCTG-t ezután az ínyszövethez varrják, és speciális fertőtlenítő és regeneráló oldatokkal kezelik.

Legjobb szolgáltatásaink közé tartoznak

  • Konzultáció
  • Panoráma röntgenfelvétel
  • A fogorvos ideje és munkája
  • Ingyenes transzfer (repülőtér, szálloda, klinika)
  • Helyi érzéstelenítés
  • Antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, szájvíz stb.
  • Laboratóriumi díjak
  • Ingyenes szállodai tartózkodás (szoba és reggeli)

Szövetátültetés

Ezt a fajta ínyátültetési műtétet akkor alkalmazzák, ha a páciensnek elegendő ínyszövet van a fog körül. A szövetet a donor területekről – az íny szomszédos részeiről – veszik. Az eljárás során az érintett fog gyökere felé néző ínylebenyet megfelelően átültetik. Ez a szövet ezután védelmet és rögzítést biztosít.

A műtét utáni időszak

Az ínyátültetéses műtét utáni felépülés nem igényel kórházi tartózkodást. A páciensnek azonban néhány hétig orvosi felügyelet alatt kell maradnia, hogy az orvos figyelemmel kísérhesse a szövetek túlélési folyamatát. A varratokat a műtét után egy héttel eltávolítják, miközben a páciens továbbra is szedi a fogorvos által előírt helyi és általános gyógyszereket.

Egyes esetekben az implantátum túlélése után gyógyító sapkát helyeznek fel. Ez az eszköz segít abban, hogy az új fog körül szép íny alakuljon ki, így a mosoly még vonzóbbá válik.

A fogínyátültetés utáni szájápolásra vonatkozó ajánlások

A rendszeres fogorvosi ellenőrzés és az alapos otthoni fogápolás segíthet megelőzni a súlyos, műtétet igénylő károsodásokat Isztambulban. Az ínyproblémák megelőzésének egyéb módjai közé tartoznak:

  • Naponta kétszeri fogtisztítás fluoridos fogkrémmel
  • Fogselyem napi használata
  • Rendszeres fogorvosi ellenőrzés
  • Professzionális fogtisztítás
  • Egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás
  • A dohányzás mellőzése

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️