Ínyátültetés Tunéziában

ár íny graft tunézia olcsó 1
Írta William

Minden, amit a tunéziai fogínytranszplantációról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres fogínyátültetéshez Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai ínyátültetésről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett tunéziai sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Sommaire
 [Voir]

    A fogínyátültetés ára Tunéziában

    Egy tunéziai ínyátültetés átlagos költsége Tuniszban 670 €. Az Ön igényeitől függően az ár 540 eurótól 800 euróig terjedhet.

    EljárásÁr Tunézia
    Ínyátültetés 670 €

    Mi az a fogínytranszplantáció?

    Ha a fogínysorvadás hatással van az egészségére vagy a megjelenésére, az úgynevezett fogínyátültetés javasolt lehet. Bár ijesztően hangozhat, a különböző ínyátültetési eljárásokat rutinszerűen végzik a parodontológusok (ínyszövetspecialisták) és egyes általános fogorvosok, akik ezen a területen speciális képzésben részesültek.

    A tunéziai ínyátültetés során kis mennyiségű új szövetet helyeznek óvatosan egy olyan területre, ahol kevés vagy egyáltalán nincs ínyszövet.

    Ez az eljárás általában a további ínyvisszahúzódás megelőzésére vagy a fogak szabadon maradt gyökérfelületeinek fedésére ajánlott.

    Az eljárás során felhasznált szövet többféle forrásból származhat, de általában a szájpadlásról veszik, miután a területet az Ön kényelme érdekében érzéstelenítették. Ezután óvatosan összevarrják a helyére, olyan varróanyaggal, amely vékonyabb lehet, mint egy emberi hajszál.

    A transzplantációs eljárás befejezése után az Ön testének természetes gyógyulási folyamata veszi át az irányítást. Ez idő alatt a graftban új erek fejlődnek ki, amelyek segítenek a környező szövetekbe való beilleszkedésben.

    Egy sikeres graft csökkentheti vagy megszüntetheti az olyan problémákat, mint a fogérzékenység és az ínyvisszahúzódás, miközben javítja mosolya esztétikáját.

    Honnan tudja, hogy szüksége van-e ínyátültetésre? Gyakran egyértelműen látható vagy érezhető a probléma. A szabadon hagyott gyökerek túl “hosszúnak” tűnhetnek, és általában egy kicsit sötétebbnek tűnnek, mint a gyöngyházfehér koronák.

    A fogínysorvadás olyan probléma, amely a korral súlyosbodhat, ahogyan azt a “hosszú fogak” kifejezés hallatán felismerjük. Az ínyvisszahúzódás potenciális problémái azonban nem csak kozmetikai jellegűek – komoly hatással lehetnek a szájüregi egészségre is.

    Közelebbről megvizsgálva az ínyét

    A száj belsejében az ínyszövet olyan gátat képez, amely ellenáll az evés, rágás és harapás erőteljes mechanikai (és mikrobiális) hatásainak. Az íny számos okból elkezdhet visszahúzódni vagy zsugorodni.

    Az első a nem hatékony szájhigiénia: mind a nem megfelelő fogmosás, amely nem távolítja el a lepedéket, mind a túlzott fogmosás, amely erodálja a szöveteket. A szájban lévő idegen tárgyak, amelyek az ínyhez dörzsölődnek, mint például a rosszul illeszkedő kivehető műfogsor, a nyelvpótlás vagy akár a köröm, szintén hozzájárulhatnak az íny visszahúzódásához.

    Amikor a foggyökerek elveszítik az egészséges ínyszövet védelmét, rendkívül érzékennyé válhatnak a meleg vagy hideg hőmérsékletre, ami fájdalmat okozhat, ha sokat eszik és iszik. Ami még rosszabb, az ínyszövet hiánya megkönnyíti a baktériumok számára, hogy behatoljanak a gyökerekbe és szuvasodást okozzanak, illetve kisebb traumák is gyors ínyvisszahúzódáshoz vezethetnek. Mindkét esetben a végeredmény a fogak elvesztése lehet. Ezért olyan fontos az ínysorvadás megfelelő kezelése.

    Az ínyvisszahúzódás kezelése ínyátültetéssel

    Fogainak, ínyének és általános egészségi állapotának alapos vizsgálata és felmérése után ínygraftolási eljárás ajánlható.

    Az ehhez az eljáráshoz használt szövet többféle forrásból is származhat: a recesszióval érintett területtel szomszédos területről, a kemény szájpadlásról, vagy más személy által adományozott szövetből, amelyet orvosilag úgy kezeltek, hogy biztonságosan felhasználható legyen.

    A transzplantációnak többféle módszere létezik. Ha például a száj egy olyan területén veszített ínyszövetet, amely beszéd vagy mosolygás közben nem nagyon látható, lehetőség van arra, hogy további ínyszövetet helyezzenek el ezen a területen a további recesszió megelőzése érdekében anélkül, hogy megpróbálnák teljesen befedni a foggyökér felszínét.

    Ezt az eljárást “szabad ínyátültetésnek” nevezik (mivel a szövetet elválasztják a vérellátásától), és körülbelül 45 percet vesz igénybe. Rendkívül jól kiszámítható és nagyon magas a sikerességi aránya. Ha a cél a gyökérfelületek fedése, az eljárás bonyolultabbá válik és hosszabb ideig tart, de továbbra is rendkívül hatékony.

    A tunéziai graftolási eljárásokat általában helyi érzéstelenítésben végzik, és általában fájdalommentesek. A beavatkozás után nagyon kevés kellemetlenséget kell éreznie, még akkor is, ha a szájpadlásából vettek szövetet, mivel a donor területet általában egy nyugtató hatású, folyékony anyaggal fedik le, hasonlóan a kötszerhez.

    Szerencsére az esetleges kellemetlen érzés vény nélkül kapható vagy vényköteles gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel enyhíthető, és általában rövid ideig tart.

    A beavatkozás után körülbelül egy hétig kíméletes diéta (és antibiotikum) is javasolt lehet, hogy a szövetek teljesen meggyógyuljanak; egyébként a szokásos tevékenységeit nem korlátozzák.

    Tartsa egészségesen az ínyét

    A tunéziai ínyátültetés után minden eddiginél fontosabb a jó szájhigiénia fenntartása, hogy a jövőben ne alakuljanak ki ínyproblémák. Az Ön rendszerének tartalmaznia kell a megfelelő fogmosást fluoridos fogkrémmel, a napi fogselyem használatát, az egészséges táplálkozást és a rendszeres fogászati és fogágyászati ellenőrzéseket. Az egészséges íny fenntartása kulcsfontosságú része az Ön általános szájüregi egészségének és mosolyának megőrzésében.

    Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

    Kérésre és
    az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

    100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

    A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

    A szerzőről

    William

    A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

    ‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️