Őssejtterápia Törökországban

őssejtterápia 1
Írta William

Minden, amit a törökországi őssejtterápiáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres törökországi őssejtterápiához.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi őssejtterápiáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül egy őssejt-transzplantáció Törökországban?

Az őssejtterápia átlagos költsége Isztambulban, Törökországban 6500 euró. Az igényektől függően az ár 3 000 eurótól 10 000 euróig terjedhet.

EljárásÁr Törökország
Őssejtterápia2900 €

Mi az őssejtterápia?

Az őssejtterápiát már több évtizede alkalmazzák, elsősorban hematológiai betegségek esetén. Napjainkban az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb kezeléssé vált azok számára, akik kozmetikai és esztétikai regenerálódásra és fiatalításra vágynak, például öregedésgátlás, hajhullás és hegek kezelése, valamint az arc, az arc, az orr és a mellek esztétikája terén. Itt megtalálja az őssejtkezeléshez szükséges információkat Isztambulban, Törökországban.

Mik azok az őssejtek?

Az őssejtek a sejtek egy olyan csoportja, amelyek javító és regenerációs tevékenységet végeznek az emberi szervezetben, és többféle potenciállal is rendelkeznek. Más szóval, azokat a sejteket, amelyek valamennyi szervünk szöveteit regenerálják, és képesek megújulni, őssejteknek nevezzük.

Az őssejtek azok a sejtek, amelyekből az emberi test összes struktúrája létrejön, és egyedülállóak abban, hogy önmegújítóak. Ezért használják az őssejteket számos betegség kezelésében. Meg kell jegyezni, hogy ez egy viszonylag új keletű eljárás.

Az őssejtkezelés vagy -terápia lehetővé teszi a beteg sérült sejtjeinek, szöveteinek és szerveinek regenerálását. Az eljárás a betegből származó őssejtek átültetésével történik (autológ transzplantáció) vagy kompatibilis donorból (allogén transzplantáció) vagy félig kompatibilis donorból (haploid transzplantáció) származó őssejtek átültetésével.

Bár az őssejtkezelést általában csontvelőből vett őssejtekkel végzik, ma már perifériás vér, köldökzsinórvér vagy zsírszövet felhasználásával is alkalmazható.

Hogyan alkalmazzák az őssejtkezelést?

Az őssejtek nyerésének leggyakoribb módja a perifériás vérből, csontvelőből, köldökzsinórvérből vagy köldökzsírszövetből történő nyerés. Miután a megfelelő őssejtet a páciensből vagy donorból kivették, azt a beteg érbejáratába vagy közvetlenül a sérült területbe fecskendezik.

A sikerességi arány a betegség típusától, az időtartamtól és a fellépő szövődményektől függően változik. Bizonyos esetekben előfordulhat az is, hogy az őssejtek nem tapadnak meg, és szükség lehet a kezelés megismétlésére.

A legújabb tudományos vizsgálatok itt is azt mutatják, hogy a bőr alatti zsírszövetben található a legsűrűbb őssejtpopuláció. Ezért a köldök körüli zsírszövetből nyert őssejteket intenzíven használják, különösen esztétikai alkalmazásokban.

Egyszerűbben fogalmazva, a bőr alatti zsírszövetben vagy a köldök körül periciták (szatellit sejtek) formájában jelenlévő őssejteket a zsírszövet zsírleszívással történő eltávolításával nyerik, ami egy őssejtekben gazdag stromális érfrakciót (SVF) eredményez.

A nyert zsírszövetmintát (általában egy pohár) laboratóriumi körülmények között, steril környezetben választják szét, majd injekciós módszerrel a fiatalítani vagy javítani kívánt területre fecskendezik.

Az őssejtek típusai

Az őssejtek főként két típusban koncentrálódnak az emberi szervezetben: felnőtt őssejtek és embrionális őssejtek.

A felnőtt őssejtek általában a csontvelőben és a zsírszövetben találhatók. Az embrionális őssejtek viszont az embrióban vagy a köldökzsinórban találhatók.

Milyen területeken alkalmazzák az őssejt-transzplantációt?

Az őssejtkezelést elsősorban a szív, az agy és az idegek betegségeinél alkalmazzák. Alkalmazható csontvelőrák, limfómák, Hodgkin-limfómák, leukémiák, anaemiák, mediterrán anaemiák, szervi rákok, plazmasejtes betegségek, csontvelő-elégtelenség, myeloma multiplex, örökletes és veleszületett vérbetegségek, immunhiányos betegségek és örökletes anyagcsere-betegségek esetén.

A felnőtt őssejtekkel végzett őssejtkezelést gyakran alkalmazzák öregedésgátló kezelésekben, arc- és bőrfiatalításban, hajhullás támogatásában, ízületi, porc- és meszesedés elleni kezelésekben.

Őssejtkezelés a kozmetikában és az esztétikában

Az őssejtkezelésnek ma már számos módszere létezik. Az esztétika területén a leggyakrabban alkalmazott és leghatékonyabbnak elismert módszer a zsírszövet felhasználásával végzett őssejtkezelés.

A kutatások és tudományos publikációk szerint az esztétikai alkalmazások közé tartozó őssejtkezelés hatása körülbelül 6 hónap elteltével kezd jelentkez ni, és a bőr jellemzőitől és az öregedés állapotától függően 5-10 éves fiatalodás figyelhető meg a pácienseknél.

Ez a módszer a világon is a leggyakrabban alkalmazott és a legsikeresebb. Az őssejtkezelés az esztétikai és kozmetikai eljárások részeként többek között;

 • Öregedésgátlás,
 • Hajhullás kezelése,
 • Hegek kezelése,
 • Arckontúrozás (nagy fényhatás),
 • Állkapocs-újraformálás,
 • Arccsontfeltöltés,
 • Nem sebészeti mellműtét,
 • Nem sebészeti fenékfelvarrás (BBL),
 • Orrdeformitások eltávolítása (orrkorrekció),
 • Folyékony arcfelvarrás,
 • Ajaknagyobbítás,
 • Kéz- és lábesztétika.

A kutatások azt mutatják, hogy ha az őssejteket őssejtekkel dúsított zsírinjekciókkal együtt alkalmazzák, akkor optimalizálják a jó eredményeket a gyógyulás, a ragyogás és a bőrfeszesítő hatás tekintetében.

Ez a terápia nagyon jó eredményeket ad az arc különböző részeinek térfogatvesztése, az arc bizonyos területein kontúrozó hatás elérése, a ráncok csökkentése és az arc fiatalosabb megjelenése terén is.

Őssejtes kezelés az arc és a bőr fiatalítására

Az őssejtterápia az arc- és bőrfiatalításhoz a zsírszövetből nyert őssejtek felhasználásával napjaink egyik legnépszerűbb kezelése. Ennél a kezelésnél körülbelül egy pohárnyi zsírszövetet távolítanak el a hasból, egyfajta zsírleszívásos módszerrel.

Az eltávolított zsírszövetet azonnal, várakozás nélkül kezelik. Ezután – szintén időveszteség nélkül – friss őssejteket fecskendeznek a bőr alá úgy, hogy speciális eszközökkel kis lyukakat készítenek az arc kívánt területére. Így a bőr elkezdi regenerálni fibroblasztjait és rugalmas anyagát.

Nem szabad elfelejteni, hogy a zsírszövetben lebontott őssejteket azonnal frissen kell a bőr alá injektálni, anélkül, hogy lefagyasztanák vagy más központba küldenék. Ha lefagyasztják, az őssejtek életképessége sérülhet.

Arra a kérdésre, hogy ez hogyan történik, a következő a válasz: idővel bőrünk veszít rugalmasságából és vitalitásából a környezeti tényezők, a napfény stb. miatt. Az őssejtek bőr alá történő befecskendezésével figyelmeztetést kap a bőr, hogy visszanyerje rugalmasságát. Az itt befecskendezett őssejtek fokozzák a kollagénszintézist, ezáltal a bőr élettelibb, fiatalosabb megjelenést kap.

Őssejtes kezelés hajhullás esetén

Az őssejtterápia a hajhullás kezelésében is hatékony szerepet játszik. A nyert őssejteket azokba a területekbe fecskendezik, ahol a haj kezd elvékonyodni, és ez pozitívan hat a terület megújulására és helyreállítására.

Őssejtkezelés ízületi rendellenességek és meszesedés esetén

Az őssejtterápia ismert regeneráló hatása az ízületi meszesedés, a meniszkusz, a szalagszakadás és a sportsérülések esetében. Alkalmazása úgy történik, hogy az így nyert és elkülönített sejteket a páciens ízületébe fecskendezik.

Ennél az alkalmazásnál a cél a porcszövet vagy hasonló réteg létrehozása körülbelül 6 hónap alatt. A befecskendezett őssejtek lehetővé teszik az ízületi szövetek regenerálódását, a kötőszövet regenerálódását és az öngyógyítást.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

William

A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️