Gingivectomia Törökországban

ár gingivectomia Törökország 1
Írta Laurence

A törökországi gingivectomia olyan parodontális sebészeti eljárás, amelynek során a beteg ínyszövetet eltávolítják. Ezt az eljárást az invazív ínyszövet eltávolítására is alkalmazzák.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi gingivektómiáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a gingivectomia Törökországban?

Törökországban Isztambulban egy gingivectomia átlagos költsége 40 €. Az Ön igényeitől függően az ár 20 euró és 60 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Gingivectomia40 €

Mi az a gingivectomia?

Ez az információ csak általános tájékoztatásra szolgál, és nem tekinthető a LegjobbKlinika.com orvosi tanácsadásának. Az orvosi kezeléssel, utókezeléssel vagy gyógyulással kapcsolatos bármilyen döntést csak szakképzett orvos konzultációját és tanácsát követően szabad meghozni.

A törökországi gingivectomia egy olyan parodontális sebészeti eljárás, amelynek során a beteg ínyszövetet eltávolítják és újraformálják az ínykontúr fenntartása érdekében.

A gingivectomia a krónikus ínybetegség kezelésére akkor javasolt, ha az antibiotikumokkal, fogkőeltávolítással és gyökérkezeléssel nem kezelhető. Az eljárást az invazív ínyszövet eltávolítására és az íny megjelenésének javítására is alkalmazzák.

Ezt a parodontális műtétet elsősorban a mikrobiális tényezők és a lágyszöveti defektusok megszüntetésére végzik, amelyek zsebesedéshez vagy más súlyos parodontális betegséghez vezetnek. Ennek a törökországi fogászati műtétnek a célja a betegség progressziójának megállítása és a lágyszövetek egészségének megőrzése.

Az eljárás:

  • A fogorvos először érzésteleníti a megműteni kívánt területet.
  • A fogorvos leválasztja az ínylebenyét a csontról, hogy feltárja a gyökereket.
  • A lebenyt az ínyszöveten ejtett apró bemetszésekkel választják el.
  • Ezután eltávolítják a fogfelszínen lévő fogkövet és egyéb lágy lerakódásokat.
  • A környező alveoláris csont reformálására és átalakítására is szükség lehet a megfelelő alveoláris kontúr fenntartása érdekében.
  • Az ínylebenyét ezután visszahelyezik és összevarrják.
  • A szöveti gyógyulás elősegítése érdekében a varrat fölé ideiglenes védőburkolatot helyeznek.

Hány ülés szükséges a törökországi gingivectomiához?
A kezeléshez szükséges ülések száma a betegség kiterjedésétől függ. Egy ülésben a száj egy kvadránsát operálják meg. A betegség által érintett ínyszöveti területtől függően az ülések száma egytől négyig terjedhet, amelyet egy további ülés követ a varratok eltávolítására.

Mennyiideig tart az egész eljárás?
Ha a parodontális betegség súlyossága miatt az összes kvadráns kezelést igényel, az egész eljárás egy-két hónapig is eltarthat.

Hogyanműködik?
A törökországi gingivectomiás eljárás valószínűleg megállítja a betegség előrehaladását, ha a műtétet követően megfelelő szájhigiéniát tartanak fenn. Az ínyszövet végül meggyógyul.

Milyen fogorvos végzi a gingivectomiát?
A törökországi gingivectomia műtétet általában parodontológus szakorvos végzi.

Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés

Gyógyulás: A gingivectomiás műtét gyógyulási szakasza általában egy hét és tíz nap között van. A varratokat a szövetek gyógyulása után eltávolítják.

Kockázatok: Túlzott vérzés és fertőzés

Műtét utáni fogászati ellátás:

A sebgyógyulás akár egy hétig is eltarthat, amely alatt egy védő masztixkötés fedi a sebet. Gyulladáscsökkentő gyógyszeres kezelésre van szükség a műtét okozta fájdalom és duzzanat csökkentésére.

Miután az ínyszövet megfelelően gyógyult, a varratokat eltávolítják. A műtét utáni egészséges ínyszövet fenntartása érdekében háromhavonta fel kell keresni a fogorvost a fogkő és a lepedék eltávolítása érdekében, amelyek az ínybetegség előrehaladásának fő okai.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️