Másodlagos orrplasztika Tunéziában

másodlagos orrplasztika ára 1
Írta Erika

Egyre több páciens utazik Tunéziába másodlagos orrplasztikai műtétre, egyszerűen azért, mert a műtét sokkal olcsóbb. Becslések szerint Tunéziában évente közel 10 000 szépészeti műtétet végeznek a világ minden tájáról érkező pácienseken.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai másodlagos orrplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A másodlagos orrplasztika ára Tunéziában

Tunéziában a másodlagos orrplasztika átlagos költsége 1900 euró. A beavatkozást általános érzéstelenítésben végzik, és 3 órán át tart. A kórházi tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. Az ár tartalmazza az érzéstelenítést, a műtétet és a gyógyszereket. A végeredmény 6 hónapon belül látható.

Az eljárás típusaÁr Tunézia
Másodlagos orrplasztika1900 €

Mi az a másodlagos orrplasztika?

A másodlagos orrplasztika, más néven revíziós orrplasztika egy olyan sebészeti eljárás, amelynek célja a korábbi orrplasztika eredményeinek korrigálása.

Számos oka lehet annak, hogy a páciensek másodlagos orrplasztikát végezzenek. A leggyakoribbak a következők

  • Az első műtét nem kielégítő eredményei;
  • Az orrdeformitások okozta légzési problémák;
  • Vagy olyan esztétikai kívánságok, amelyeket nem lehetett teljesíteni.

Más szóval, a cél az orr megjelenésének vagy funkcionalitásának korrigálása. Sajnos ezek a műtétek gyakran bonyolultabbak, mivel az első műtét belső és külső hegeket hagyott a porcon.

Kinek ajánlott a másodlagos orrplasztika?

A másodlagos orrplasztika egy helyreállító műtét, amelyet bárki igénybe vehet, aki már átesett egy első orrplasztikán, de az eredménye nem volt megfelelő. Bizonyos kritériumoknak azonban teljesülniük kell:

Először is, az elsődleges orrplasztikának legalább 12 hónappal korábban kell megtörténnie. Ha ez nem így van, a sebész megtagadhatja a műtétet. Az orrplasztika ugyanis akár 12 hónapig is eltarthat, mire teljesen begyógyul, így addig nem lehet átoperálni.

A pácienseknek legalább 18 évesnek kell lenniük. A súlyos egészségügyi problémákkal küzdő betegek azonban kivételesen másodszor is megműttethetik magukat.

Végül fontos megjegyezni, hogy a másodlagos orrplasztika nem mindig ajánlott minden páciens számára, és feltétlenül meg kell beszélni egy tapasztalt sebésszel, hogy ez az eljárás a legjobb megoldás-e.

Miért érdemes Tunéziát választani orrplasztikára?

Egyértelmű, hogy Tunézia számos előnyt kínál a szépészeti műtétek tekintetében.

Francia nyelvű ország

Először is meg kell jegyezni, hogy Tunézia francia nyelvű ország. Ez azt jelenti, hogy a sebészekkel és az orvosi csapattal való kommunikáció könnyű. Ez létfontosságú, mert mindenkinek meg kell tudnia érteni egymást, hogy az eredmény a lehető legjobb legyen, és megfeleljen a páciens elvárásainak. Ugyanez vonatkozik a műtét utáni nyomon követésre is. Az utasításokat meg kell érteni és pontosan be kell tartani, hogy elkerülhetők legyenek a szövődmények.

Tapasztalt plasztikai sebészek

Tunézia is tele van tapasztalt és jól képzett plasztikai sebészekkel. Sokan közülük Franciaországban tanultak. Tunézia egészségügyi politikája is nagyon szigorú, és az ellátás minősége gyakran kifogástalan.

Modern infrastruktúra és korszerű kórházak

Végül pedig jó oka van annak, hogy Tunézia az utóbbi években a plasztikai sebészet kedvelt célpontjává vált. A páciensek egész Európából érkeznek a műtétre. Ennek oka az ultramodern infrastruktúra és a legmodernebb orvosi berendezésekkel felszerelt műtők.

Milyen előnyei vannak a másodlagos orrplasztikának?

A másodlagos orrplasztikának számos előnye van.

A páciensek visszakapják azt az orrot, amelyre vártak

Egyrészt a másodlagos orrplasztika korrigálja az orr megjelenését, sokkal természetesebb és harmonikusabb eredményt adva. A páciensek visszakapják a nekik tetsző arcot és azt az orrot, amelyre kezdettől fogva számítottak . Ez pedig felbecsülhetetlen értékű.

Javítja az orr funkcionalitását

A megjelenésen túl a másodlagos orrplasztika, amely lehet etnikai jellegű is, az orr szerkezetének és alakjának helyreállítását is célozza, hogy megkönnyítse a páciensek számára a légáramlást, és ezáltal a légzést. Sajnos gyakran ez motiválja őket arra, hogy konzultációra jöjjenek.

Visszaállított önbizalom

Végül, egy sikertelen vagy nem kielégítőnek ítélt elsődleges orrplasztika gyakran traumát okozhat a pácienseknek. Hiszen az orr az arc középpontjában áll, és gyorsan komplexusokat okozhat. Szerencsére a revíziós műtéten átesettek túlnyomó többsége a sikeres műtét után visszanyeri önbizalmát.

Hogyan működik a műtét?

A beavatkozás 3 szakaszban zajlik:

Az első konzultáció

Gyakran kérnek aktuális profilképeket és orvosi feljegyzéseket az első műtétről, hogy a sebész a lehető legjobban fel tudjon készülni. Az első konzultáció során a sebész kikérdezi a pácienst, hogy megbeszélje a problémát. Ebben az esetben :

  • Mi történt az első műtét során;
  • Miért szeretne a páciens második műtétet, és miért fontolgatja a műtétet;
  • Mik a páciens elvárásai és kívánságai?
  • Milyen megoldási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A jó kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy a plasztikai sebész teljes mértékben megértse a páciens kívánságait. Ez lehetővé teszi számára, hogy felmérje, mi lehetséges, és mi nem, hogy kidolgozhassa a cselekvési tervet.

A sebésznek viszont meg kell tudnia nyugtatni a pácienst, és a lehető legjobban kell kommunikálnia, hogy mindketten egy hullámhosszon legyenek.

Sajnos egyes elvárások nem mindig teljesíthetők, az első orrplasztika utóhatásaitól függően.

A műtét napja

A páciens először is meghívást kap a műtétre az általa kiválasztott tunéziai esztétikai klinikára. Az egész csapat készenlétben áll, hogy a páciens megnyugodjon. A másodlagos orrplasztikai műtétet a műtéti eljárás bonyolultságától függően általános érzéstelenítésben (ez a leggyakoribb) vagy helyi érzéstelenítésben lehet elvégezni. A műtét minden esetben fájdalommentes.

A műtétet egy erre szakosodott tunéziai sebész végzi, akit más szakemberek is kísérhetnek. Ismétlem, minden a műtét összetettségétől és a korrigálandó problémától függ.

Az orrplasztika általában 1-3 órát vesz igénybe, bár a másodlagos orrplasztika gyakran kicsit tovább tart, mivel az előző műtét során bizonyos szövetek már megváltoztak.

Végül a műtétet néha ambulánsan végzik, ami azt jelenti, hogy a páciens csak néhány órát tartózkodik az egészségügyi intézményben. Általában azonban a műtét egy éjszakai kórházi tartózkodást igényel, amely után a betegek szabadon hazamehetnek.

A műtét utáni szakasz

A műtét után az orr helyben tartására gipszet helyeznek az orrra, amelyet körülbelül egy hét múlva eltávolítanak. Előfordulhat kellemetlen érzés, és az arc megduzzadhat, illetve kissé érzékenyebbé válhat. Ez normális. Általában csak néhány óráig tart.

Hasonlóképpen gyakran jelentkezik véraláfutás és duzzanat a szem és az orr körül, de ez átmeneti, és 7-10 napig tart. Ezután az orr fokozatosan leereszkedik, amíg a kívánt eredményt el nem éri.

A műtétet követő első napokban szintén tanácsos nem lehajolni vagy lehajolni, nem szabad erősen fújni az orrot, és több hónapig nem szabad az orrot a napnak kitenni. Fontos továbbá, hogy kövesse a plasztikai sebész utasításait a sebkezeléssel és a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatban.

Megteendő óvintézkedések

A másodlagos orrplasztika összetett sebészeti beavatkozás lehet, és bizonyos óvintézkedéseket meg kell tenni a műtét előtt és után.

A műtét előtt

Kezdjük azzal, hogy a sebésznek kötelessége közölni a műtét előtt betartandó összes óvintézkedést. Ezek általában a következők:

  • A műtét előtt nem szabad inni vagy dohányozni;
  • Az arc megtisztítása, a szakáll vagy bajusz leborotválása stb;
  • Ne szedjen gyulladáscsökkentő gyógyszereket vagy véralvadásgátlókat.

A műtét után

Általában 3-12 hónapig tart, amíg az orr felveszi végleges formáját. Ezért türelemre van szükség.

  • Az első napokban: az orrüregek öblítése ajánlott az orrdugulás elkerülése érdekében. A páciensek általában már másnap folytathatják mindennapi tevékenységeiket, anélkül, hogy túl nagy erőfeszítéseket is kellene tenni ük. A szakmai tevékenységeket a gipsz levétele után azonnal, de csak azután lehet folytatni.
  • Az első néhány hónap: Nem ajánlatos semmilyen sporttevékenységet végezni, mivel ez vérnyomás-emelkedést okozhat. Azokat a tevékenységeket is kerülni kell, amelyek valószínűleg sokkot okozhatnak.

Milyen kockázatai vannak a másodlagos orrplasztikának Tunéziában?

Nincs olyan, hogy nulla kockázat. A másodlagos orrplasztika néha számos komplikációhoz vezethet, különösen az érzéstelenítéssel vagy magával a műtéttel összefüggésben. Kontúregyenetlenségek, fertőzések, az orr aszimmetriája, csúnya hegek, progresszív deformitások..

A szövődmények meglehetősen ritkák, de előfordulnak. Ezért fontos, hogy a pácienseket előre tájékoztassák a nemkívánatos hatásokról.

Mennyibe kerül egy másodlagos orrplasztikai műtét Tunéziában?

Tény, hogy az orrplasztikai műtétek árai nagyon vonzóak Tunéziában, és néha akár háromszor olcsóbbak is lehetnek, mint Európában. Éppen ezért évente több ezer páciens teszi meg ezt az utat. Az árak a választott klinikától, a műtét bonyolultságától és a sebész tapasztalatától függően 1900 és 2500 euró között mozognak.

A végső szó

Egyre gyakoribbá válik a másodlagos orrplasztika Tunéziában. A plasztikai sebészet nagyon alacsony költségei miatt vonzó célpont, és a páciensek már nem haboznak megtenni az utazást.


Gondjai vannak a megfelelő klinika kiválasztásával a legjobb áron? Koordinátorunk ingyenesen segít Önnek a tunéziai műtét sikere érdekében. Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Erika

A nevem Erika. Több mint 10 év orvosi kutatás után úgy döntöttem, hogy 2018-tól a tudományos és orvosi írásnak szentelem magam. Különböző területekre kiterjedő szakértelmet alakítottam ki, mint például a kozmetikai, fogászati, bariátriai és szemészeti sebészet. Ez az új irány lehetővé teszi számomra, hogy megosszam tudásomat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️