Emax kerámia korona Törökországban

ár emax 1 kerámia korona
Írta Manuella

A fogkorona a Törökországban alkalmazott fogpótlás, ha egy repedt vagy részben törött fog nem állítható helyre.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt az Emax kerámia koronáról Törökországban, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül az Emax kerámia korona Törökországban?

Egy Emax kerámia korona átlagos költsége Isztambulban, Törökországban 400 €. Az Ön igényeitől függően az ár 300 euró és 500 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Emax kerámia korona 400 €

Mi az az Emax kerámia korona?

A fogkoronák olyan rögzített fogpótlások, amelyeket ínyre vagy speciálisan előkészített (csiszolt) implantátumokra rögzítenek. A fogkorona a valódi fog anatómiai formájával rendelkezik, és lehetővé teszi a rágási és beszédfunkciók helyreállítását.

A fogászati koronák típusai Törökországban

A modern fogkoronák gyártásához használt anyagok és technológiák köre meglehetősen széles, ezért az alábbiakban felsoroljuk a legnépszerűbb lehetőségeket.

1 – Tömör fém koronák. A tömör fémkoronák nagyon tartósak. Tökéletes választásnak bizonyulnak az őrlőfogak rágófunkciójának helyreállítására. Kobalt-króm fémötvözetből készülnek, néha nemesfémek és arany bevonatával.

A fémkorona az egyik legolcsóbb protetikai lehetőség. Az ilyen típusú koronák legfőbb hátránya a rossz esztétika, ezért nem ajánlott a metszőfogak és a mosolyvonalban lévő fogak esetében.

2 – A cirkónium-dioxid korona a fogpótlás legújabb fejlesztése, amelyet Törökországban széles körben használnak a fogorvosok és a fogsebészek. Két elemből állnak: egy cirkónium-dioxid magból és egy külső porcelánzománc rétegből. Ez a szerkezet teszi a koronát nagyon tartóssá és vonzóvá.

A korona elkészítéséhez a török fogorvos először elkészíti a páciens állkapcsának 3D-s modelljét, majd elkészíti magának a protézisnek a modelljét. E modellek segítségével egy marógép cirkónium tuskóból faragja ki a kívánt szerkezetet.

Ily módon a protézisek minden lehetséges pontatlanságát kizárják: a korona tökéletesen reprodukálja a természetes fog alakját és méretét, és szilárdan támaszkodik az ínyen és magán a fogon.

3 – A porcelán koronák ortopédiai, nem fémes szerkezetek, amelyek préselt kerámiából készülnek, ami rendkívül tartósvá teszi őket. A porcelán koronák kiváló esztétikájukról ismertek, és szinte teljesen megegyeznek a természetes zománccal, ezért könnyen felhelyezhetőek még a frontfogakra is.

4 – E-Max koronák. Az E-Max koronák összetétele nem tartalmaz fémet, de tartósság szempontjából ezek a koronák semmivel sem rosszabbak az acélprotéziseknél, és képesek ellenállni a nagy rágási terhelésnek.

Az E-Max koronák lítium-diszilikátból készülnek – egy teljesen biokompatibilis, könnyen színezhető anyagból, amely a természetes fogzománchoz hasonlóan megtörik és visszaveri a fényt. Ennek eredményeképpen a nem fémes kerámia még erős fényben is nagyon természetesnek tűnik.

Az E-Max kerámia koronákkal a hiányzó vagy sérült fogak több mint 60%-a pótolható. Ennek a technológiának köszönhetően a törökországi fogászati kezeléssel egymás után egy vagy több fogat lehet helyreállítani. Utóbbi esetben fogászati hidakat kell alkalmazni.

Mikor van szükségünk fogkoronákra?

A fogkorona a fogpótlás azon típusa, amelyet akkor alkalmaznak, ha egy repedt vagy részben törött fog kevésbé invazív módszerekkel, például töméssel vagy kerámiatöméssel nem állítható helyre.

A fogkorona használatának gyakori indikációi általában a súlyos fogpusztulás és egy vagy több fog elvesztése (ebben az esetben csak akkor használható korona, ha a fogaknak még van gyökere). A fogkoronák esztétikai hatás elérése érdekében is alkalmazhatók kifejezett hibák (anomáliák) esetén, valamint a fog színének, alakjának és helyzetének megváltoztatására.

TermékekTermészetes hatásSzavatossági időBázisTörökország
Olvasztott porcelán korona✓✓Fém200 €
Cirkónium-dioxid porcelán korona✓✓✓✓✓Cirkónium-dioxid290 €
E-max burkolat✓✓✓✓✓✓E-max400 €
Facet Empress✓✓✓✓✓✓Empress400 €
Facette Lumineers✓✓✓✓✓Porcelán400 €
Laminált kompozit burkolat✓✓Kompozit200 €

Hogyan történik a fogkorona felhelyezése Törökországban?

  • Orvosi vizsgálat. A legtöbb más orvosi eljáráshoz hasonlóan a fogkorona beillesztése is orvosi vizsgálattal kezdődik, amelynek során a török fogorvos elkészíti a kezelési tervet, feljegyzi a páciens esetleges ellenjavallatait, és ajánlásokat tesz a korona típusának kiválasztására. A fogorvos röntgenfelvételt készít, és felméri a szájüreg állapotát: ha van valamilyen betegség, a fogkorona felhelyezése előtt a páciensnek kezeltetnie kell az ínyt és az esetlegesen beteg fogakat, valamint el kell távolítania a fogkövet és a lepedéket.
  • Afogak előkészítése. Ez magában foglalja az ideg eltávolítását (a rágófogak esetében nem mindig szükséges), a gyökércsatorna feltöltését és a fog lecsiszolását a korona előkészítéséhez. A csiszolás nem kevesebb, mint egy órát vesz igénybe – a fogorvos rétegről rétegre távolítja el a fogszövet felszínét, így adva neki a megfelelő formát a fogpótláshoz.
  • Akorona elkészítése. Miután a fog előkészítése befejeződött, az ortopéd fogorvos lenyomatot vesz a fogról, amelyből korona készül. A nem fémből (pl. cirkónium-dioxidból) készült fogpótlások esetében a fogorvosok a hagyományos viaszöntvények helyett CAD/CAM-szkennelést (3D digitális, szájüregi szkennelési technológia) használnak, és a szkennelés eredményét azonnal továbbítják a fogkoronakészítő géphez. Ez biztosítja, hogy a termék mérete és alakja a lehető legpontosabb legyen, és garantálja, hogy a protézis tökéletesen illeszkedjen a foghoz.
  • Koronaillesztés. Ezután következik a legkritikusabb rész: a korona illesztése. Ha pontosan a megfelelő méretű, jól fedi a fogat és nem okoz kellemetlenséget a páciensnek, speciális cementtel rögzítjük a foghoz. Előfordul, hogy a fogorvosok kétlépcsős rögzítési folyamatot választanak – először egy ideig felhelyeznek egy protézist, és megvizsgálják az eredményt, majd néhány hét múlva, ha minden jól megy, a korona véglegesen rögzíthető.

A fogpótlás valamennyi szakaszának teljes időtartama öt naptól több hétig terjed – ez függ a páciens szájüregének kiindulási állapotától és a korona elkészítésének bonyolultságától

A törökországi (isztambuli) fogászati klinikákon a kezelés időtartamára ideiglenes műanyag koronákat kínálunk pácienseinknek, amelyeket aztán végleges koronákra cserélünk.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a fogpótlás során a fogon végzett bármilyen manipuláció helyi érzéstelenítésben történik, így a páciensek soha nem tapasztalnak fájdalmas érzéseket.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️