Hajátültetés Spanyolországban

hajátültetés Spanyolország 1
Írta William

Fókuszáljon a hajátültetésekre Spanyolországban! Mennyi az átlagos ár Barcelonában vagy Madridban? Tanácsaink a sikeres spanyolországi hajátültetéshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a spanyolországi hajátültetésekről, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A hajátültetés ára Spanyolországban

A spanyolországi hajklinikák a hajátültetés szakértői. Egy 2500 graftos hajátültetési műtét ára Madridban vagy Barcelonában 3500 és 4000 euró között van. A FUE vagy DHI módszer ajánlott. A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik, és 4 és 8 óra között tart. Ajánlott a 7 napos tartózkodás.

EljárásÁr euróban
Hajátültetés Spanyolországban3500 €

Mi az a hajátültetés?

A hajátültetés egy olyan kozmetikai sebészeti eljárás, amely során a fej egy területéről – gyakran a tarkóról vagy az oldalról – eltávolítják a meglévő hajat, majd átültetik a kopaszodó területre. A kiürített területek általában a halántéktájak, a koponyacsúcs és a koponya elülső vonala.

Jelenleg 3 műtéttípus létezik:

A FUT módszer

Ennek során egy körülbelül 1 cm széles és 12-23 cm hosszú bőrcsíkot távolítanak el. A hagymákat ezután ebből a csíkból szedik ki, és beültetik a recipiens területre. Ez az eljárás akár 1500 graftot is előállíthat, és átlagosan 1300 graftot, azaz 3000 hajszálat.

  • Előnyök: Olcsóbb, gyorsabb
  • Hátrányok: Látható hegeket hagy maga után

A FUE módszer

Ez a legfejlettebb technika, mivel nem hagy látható hegeket a műtét után. A sebész először leborotválja a páciens fejét, majd egyesével kiveszi a tüszőegységeket, szem előtt tartva, hogy minden egyes egység egy és hat hajszál között lehet. A kivonás után a sebész bemetszéseket ejt a befogadó területen, azaz azon a kopasz területen, amelyet a páciens el kíván fedni.

  • Előnyök: Nagyon diszkrét, a haj ezután természetes módon nő vissza
  • Hátrányok: Mikrohegeket hagy

A FUE-DHI módszer:

Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a páciens fejének csak egy nagyon kis részét leborotválva hajátültetést végezzenek. A graftokat egy meghatározott donorterületről nyerik ki, és nem hagynak hegeket.

Ez a módszer ideális azon betegek számára, akiknek nincs szükségük nagyszámú tüszőegységre. Mások számára még mindig előnyösebb a hagyományos FUE alkalmazása.

  • Előnyök: Nem invazív, diszkrétebb, 100%-ban természetes eredmény
  • Hátrányok: Drágább

Kik számára alkalmas a hajátültetés Spanyolországban?

A hajhullásnak számos oka lehet. Néha átmeneti, de bizonyos esetekben tartós is lehet.

  • Az areata alopecia egy autoimmun betegséghez kapcsolódik, amely megtámadja a hajhagymákat;
  • Férfiaknál androgenetikus kopaszodással összefüggő hajhullás;
  • Hormonális egyensúlyhiány, leggyakrabban nőknél;
  • Égési sérülések stb.

Bármelyik páciens hajátültetést végezhet Spanyolországban, amennyiben elmúlt 18 éves, jó egészségi állapotban van, és elegendő hajszála van az eljáráshoz.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az ideális életkor 30 és 40 év között van, mivel előtte a hormonális rendszer instabil marad, és az egyensúlyhiány újabb műtétet tehet szükségessé.

Lásd még: Hajátültetés Isztambulban

Miért érdemes Spanyolországot választani hajátültetésre?

A hajátültetés az 1990-es években kezdett népszerűvé válni Spanyolországban, és azóta is vonzza a pácienseket egész Európából. Ennek a vonzalomnak több oka is van:

Közelség és az EU-n belül

Sok európai utazik ide minden évben, mivel az árak gyakran alacsonyabbak, és a határátkelés is nagyon egyszerű. Nem utolsósorban azért, mert Spanyolország az Európai Unió része.

Egészségügyi biztonság

A spanyolországi egészségügyi ellátás a világ legjobbjai közé tartozik, és a higiéniai előírások nagyon szigorúak és szigorúak.

A legmodernebb orvosi létesítmények

Az egészségügyi létesítmények a legmodernebb berendezésekkel és ultramodern műtőkkel vannak felszerelve.

Képzett sebészek és egészségügyi személyzet

Spanyolországban nagyszámú képzett, tapasztalt és képzett plasztikai sebész dolgozik. Más szóval a páciens jó kezekben van.

A műtét előtt

Mint minden szépészeti műtétnél, itt is be kell tartani egy protokollt.

– Megteendő óvintézkedések

Mint minden szépészeti műtétnél, a pácienseket arra kérik, hogy néhány nappal a nagy nap előtt hagyják abba a véralvadásgátlók és gyulladáscsökkentők szedését. Néha orvosi vizsgálatokat is kérnek, hogy megbizonyosodjanak a páciens egészségi állapotáról.

– Első konzultáció

Az első orvosi konzultáció során a sebész és a páciens többek között megbeszélik:

  • A páciens igényei és elvárásai
  • Ajánlások
  • A lehetséges szövődmények;
  • Lehetséges megoldások.

A műtét során

A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik, és az alkalmazott technikától és a graft méretétől függően 3-5 óráig tart. A FUE általában tovább tart, mint a FUSS.

Hogyan történik a műtét

– FUE technika

Ennél a technikánál nem szükséges a műtőbe menni. A műtét során a sebész először leborotválja a tarkót, majd szikével eltávolítja a gumókat. A hagymákat ezután a lehető legszorosabban ülteti át a maximális sűrűség elérése érdekében. A műtét általában 5 órát vesz igénybe, néha hosszabb ideig is, az átültetett hajszálak számától függően.

– FUT technika

A fejbőr hátsó részén, a nyakszirt területén, a két fül közötti teljes hosszában egy bőrcsíkot vesznek le. A bőrlebenyt ezután levágják, hogy elkülönítsék a graftokat, amelyek átlagosan 3-4 hajszálból állnak. Végül a graftokat beültetik a kopasz területekre, majd a fejbőrt kapcsokkal összevarrják.

Kockázatok és szövődmények

Bár a kockázatok minimálisak, mégis léteznek. A hajátültetési műtét után bizonyos komplikációk léphetnek fel:

  • Allergiás reakció az érzéstelenítőre;
  • Jelentős vérveszteség;
  • A nem beültetett graft;
  • Fertőzés;
  • Érzésvesztés a fejbőrben stb.

A műtét után

A műtétet követően a betegnek bizonyos ajánlásokat kell követnie:

Megteendő óvintézkedések

  • A kötéseket általában a következő napon leveszik;
  • A műtét után két nappal lehet hajat mosni;
  • A beteg a műtét után 3-5 nappal visszatérhet a munkába;
  • A varratokat 10 nap után eltávolítják;
  • A beteg 3 hét után folytathatja a sporttevékenységet.

A spanyolországi hajátültetés nem igényel kórházi kezelést, és a páciens a nap folyamán hazatérhet.

Műtét utáni fájdalom és hegesedés

A hajátültetést követő fájdalom nagyon gyakran mérsékelt, de az ápolószemélyzet rendszeresen fájdalomcsillapítókat ír fel, hogy a beteg a lehető legkevesebbet szenvedjen.

Míg a FUE során a hegek láthatatlanok, addig a szalagtechnikánál a koponya hátsó részén, a bemetszés magasságában heg marad, és a haj nem nő vissza.

A spanyolországi hajátültetés eredményei

A végleges eredmény elérése néha akár 18 hónapig is eltarthat. A beültetett haj a gyógyulási folyamat során kihullhat; ez normális. Ezután normálisan kell visszanőniük, amíg a végleges eredményt el nem érik.

Ennek oka, hogy a graftokban lévő haj természetes módon kihullik, hogy helyet adjon az új hajnak. Az új haj sűrűsége körülbelül 6 hónap elteltével kezd láthatóvá válni. A kívánt eredmény eléréséhez azonban 8-12 hónapot kell várni, majd a végleges eredmény eléréséhez körülbelül 18 hónapot.

A spanyolországi hajátültetés után a páciens :

  • Visszanyeri egészséges, sűrű fejbőrét, ugyanúgy, mint korábban;
  • Nincs többé hajhullás;
  • Visszanyeri önbizalmát.

Mennyibe kerül a hajátültetés Spanyolországban?

A spanyolországi hajátültetés költsége több tényezőtől függ:

  • A választott klinikától vagy intézménytől;
  • A műtét típusától;
  • A műtőben alkalmazott technológiától;
  • A sebész szakértelme.

Bár léteznek kezelések a hajhullás leküzdésére, a hajátültetés az egyetlen olyan megoldás, amely tartós eredményt biztosít. Ezért dönt évente több ezer páciens úgy, hogy belevág, és ezért nem haboznak többé Spanyolországba utazni hajátültetés céljából.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

William

A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️