Az in vitro megtermékenyítés árai Spanyolországban

in vitro megtermékenyítési laboratórium 1
Írta Laurence

Minden, amit a spanyolországi in vitro megtermékenyítésről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Barcelonában? Tanácsaink a sikeres IVF-hez Spanyolországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spanyolországi IVF-ről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett orvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A mesterséges megtermékenyítés ára Spanyolországban

Az in vitro megtermékenyítés átlagos költsége Spanyolországban, Barcelonában 4500 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 4300 eurótól 9300 euróig terjedhet.

PMAÁrak Spanyolországban
IVF ICSI4400 euró
IVF ICSI PGD6400 euró
IVF ICSI petesejt adományozás5900 euró
IVF ICSI PGD petesejt adományozás9300 euró
IVF ICSI PGD Spermadonáció5700 euró
Spermadonáció390 euró
Oocita üvegesítés2900 euró
Mesterséges megtermékenyítés1000 euró
ROPA technika5000 euró

Mi az in vitro megtermékenyítés?

Az in vitro megtermékenyítés (IVF ) egy összetett eljárássorozat, amelyet a termékenység elősegítésére vagy a genetikai problémák megelőzésére és a gyermek fogantatásának elősegítésére alkalmaznak.

Az IVF során a petefészekből érett petesejteket gyűjtenek (nyerik ki), és laboratóriumban spermiummal megtermékenyítik. A megtermékenyített petesejtet (embriót) vagy petesejteket (embriókat) ezután a méhbe helyezik át. Egy teljes IVF-ciklus körülbelül három hétig tart. Néha ezek a szakaszok különböző részekre oszlanak, és a folyamat hosszabb ideig is eltarthat.

Termékenységi központok Spanyolországban

A barcelonai spanyolországi termékenységi központok világhírű in vitro megtermékenyítési (IVF) programmal rendelkeznek, amely a magas terhességi sikerességi arányáról ismert. Az IVF a leghatékonyabb módszer a párok számára a terhesség eléréséhez, ha nehézségekbe ütközik a fogamzás.

Ahhoz, hogy a terhesség természetes úton jöjjön létre, a spermiumoknak a méhen keresztül el kell jutniuk az egyik petevezetékbe, ahol megtermékenyítik a petesejtet. A beágyazódáshoz a keletkező embriónak jó minőségűnek kell lennie.

Bár a folyamat egyszerűnek tűnik, számos tényező megakadályozhatja e lépések végrehajtását, például alacsony spermiumszám, sérült vagy elzáródott petevezeték, sérült vagy beteg méh, vagy nem optimális petesejttermelés vagy -minőség. Ha a spermium és a petesejt nem tud önmagától találkozni, vagy a petesejt vagy a spermium minősége elmarad a kívánatostól, az IVF szóba jöhet.

Az IVF során a petesejteket a petefészekből nyerik ki – vagy donorpetesejtek is felhasználhatók -, és a partnertől vagy donortól származó spermával termékenyítik meg. Az így létrejött embriót a méhbe helyezik, ahol ideális esetben beágyazódik és terhességet hoz létre.

Az IVF-nek alávetett személyeknek a kezelés megkezdése előtt részt kell venniük egy helyszíni tájékoztató foglalkozáson, amelyet ápoló személyzetünk vezet. A partnereket is bátorítjuk, hogy vegyenek részt ezen a foglalkozáson. A személyes foglalkozáson való részvétel mellett tájékozódási programunkat is megtekintheti.

KezelésÁrak
In vitro megtermékenyítés (saját petesejtek)4400 euró
Petesejt-adományozás (kizárólagos donor)5900 euró
Embrioszkóp360 euró
Első konzultáció (önrész)130 euró
Spermák fagyasztása200 euró

A spanyolországi IVF lépései a következők:

1. Az ovuláció kiváltása

Egy tipikus menstruációs ciklusban a petefészkek minden hónapban kibocsátanak egy petesejtet. Az IVF-re való felkészülés során a gonadotropinoknak nevezett termékenységi gyógyszereket naponta önmaga adja be, hogy a petefészkeket a kezelési ciklus hónapjában sok petesejt érlelésére serkentse. Ha több petesejt érik, több petesejtet lehet kinyerni és felhasználni. Ez legtöbbször javítja a megtermékenyülés és végső soron a terhesség esélyét.

2. petesejt kinyerés (petesejt kinyerés)

Amikor a petesejtek, más néven petesejtek készen állnak a szervezetből való eltávolításra, a Fertilitási Központban enyhe nyugtatás mellett végeznek el egy eljárást. Az orvos ultrahangos vizualizáció segítségével egy tűt vezet a hüvely falán keresztül a petefészekbe. Minden eljárásnál jelen van egy altatóorvos

A petesejtek kinyerése után azokat az embriológiai laboratóriumban spermiummal megtermékenyítik. A sikerességi arányok a páciens korától, a gyógyszeres kezelésre adott reakciótól, valamint a petesejtek és a létrehozott embriók minőségétől függően változnak.

Mint minden spanyolországi műtéti eljárás, a petesejtek kinyerése is kockázatokkal jár, amelyeket meg kell beszélnie orvosával.

3. Megtermékenyítés a laboratóriumban

Amikor a petesejtek megérkeznek az embriológiai laboratóriumba, a laboratóriumi technikusok elemzik őket, hogy megállapítsák érettségüket, majd a testéhez hasonló környezetet biztosító inkubátorba helyezik őket. A legtöbb esetben a spermiumok egyesülnek a petesejtekkel, és a megtermékenyítés természetes úton történik.

Azokban az esetekben, amikor az alacsony spermiumszám vagy a spermiumok alacsony motilitása (mozgása) tényező, az intracitoplazmatikus spermiuminjekciónak (ICSI) nevezett eljárás során egyetlen spermiumot fecskendeznek közvetlenül minden egyes érett petesejtbe.

Miután a petesejt és a spermium egyesült, körülbelül 18 órát vesz igénybe annak megállapítása, hogy megtörtént-e a megtermékenyítés, és további 2-4 napot, hogy megállapítsák, hogy az embrió optimálisan fejlődik-e. A megtermékenyítés után a petesejt és a spermium egyesül. Az embriók általában összesen öt napig maradnak a laboratóriumban.

Az esetek 80%-ában ebben a szakaszban végzik el a létrehozott embriók implantáció előtti genetikai szűrését (PGS), hogy felmérjék a létrehozott embriók kromoszómális integritását.

4. Embrióátültetés

Az embrióátültetés előkészítése érdekében az orvos megbeszéli a létrehozott embriók számát és minőségét. Az osztályozás az orvosok és az embriológusok által használt eszköz annak meghatározására, hogy mely embriókat és mikor kell átültetni. A termékenységi központ egyik célkitűzése, hogy korlátozza az átültetett embriók számát, hogy a többszörös szülések számát korlátozza. Az embrióátültetések több mint 60%-ában egyetlen embrió kerül a méhbe.

Az embrióátültetés Barcelonában egyszerű technika, és ritkán van szükség altatásra vagy nyugtatóra. Egy hosszú, vékony katétert, amely a megbeszélt számú embriót tartalmazza, kis mennyiségű folyadékkal együtt, a méhnyakon keresztül vezetnek a méhbe, ahol az embrió vagy embriók kikerülnek. Ezzel egyidejűleg hasi ultrahangvizsgálatot végeznek, hogy biztosítsák az optimális elhelyezést a méhben.

Az embrióátültetés után néhány napig célszerű korlátozni a megerőltető fizikai tevékenységet.

Az embrióátültetés után

Miután a blasztociszta embrióátültetés befejeződött, körülbelül kilenc napba telik, mire kimutatható a terhesség. Az átültetést követő napokban az embrió a következő eseményeken megy keresztül

  • 1. nap: A blasztociszta kezd kibújni a burokból.
  • 2. nap: A blasztociszta tovább bújik ki a burokból, és elkezd rögzülni a méhhez.
  • 3. nap: A blasztociszta mélyebben rögzül a méh falába, és megkezdődik a beágyazódás.
  • 4. nap: A beágyazódás folytatódik.
  • 5. nap: A beültetés befejeződött. A sejtek, amelyekből végül a méhlepény és a magzat lesz, elkezdtek fejlődni.
  • 6. nap: Az emberi koriongonadotropin (hCG), a folyamatban lévő terhességet jelző hormon elkezd bejutni a véráramba.
  • 7. és 8. nap: A magzat tovább fejlődik, és a hCG továbbra is kiválasztódik.
  • 9. nap: A hCG szintje már elég magas az anya vérében ahhoz, hogy a terhesség vérvizsgálattal kimutatható legyen.

Az embriók lefagyasztása vagy kriokonzerválása

Az embriókat különböző okokból kriokonzerválják vagy lefagyasztják. A hagyományos IVF-eljárás során gyakran több embrió keletkezik, mint amennyit egy ciklusban a méhbe be lehet ültetni. Ha az át nem ültetett embriók elfogadható minőségűek, lefagyaszthatók és későbbi felhasználás céljából tárolhatók. Az embriókat a beültetés előtti genetikai szűrés után is lefagyasztják. Ezenkívül az embriófagyasztás egy olyan lehetőség, amellyel az emberek életük egy alkalmasabb időpontjáig elhalaszthatják a gyermekvállalást.

Az embriók mélyhűtése csökkenti az ismételt petefészek-stimuláció szükségességét. Az IVF helyett a jövőbeli ciklusok lehetnek embrióátültetések, amelyek mind fizikailag, mind anyagilag kevésbé megterhelőek.

Az IVF komplex típusai Barcelonában

A barcelonai termékenységi központok akkor tekintik “összetettnek” az IVF-et, ha a korábbi kísérletek sikertelenek voltak, ha a spermiumok száma vagy mozgékonysága nagyon alacsony, vagy ha a keletkező embriók minősége gyenge. Ez utóbbi ok számos tényezőre vezethető vissza; leggyakrabban az anya előrehaladott korával függ össze, de endokrin rendellenességek, például policisztás petefészek szindróma is okozhatja. Amikor a nagyon súlyos férfi meddőség a spermiumok sebészi eltávolítását teszi szükségessé, ez szintén az IVF komplex típusának számít.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️