Az IVF ICSI ára Spanyolországban

fiv icsi spanyolország 1
Írta Émilie

Az IVF ICSI meddőségi kezelést akkor alkalmazzák, amikor a meddőség kezelésének más módszerei kudarcot vallanak. Ha a hagyományos IVF-ciklusok sikertelenek, az ICSI-t alkalmazzák a meddőségi problémák leküzdésére.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spanyolországi IVF ICSI-ről, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Az IVF ICSI ára Spanyolországban

Az IVF ICSI átlagos költsége Spanyolországban 3100 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2900 euró és 3300 euró között változhat.

EljárásÁr euróban
IVF ICSI Spanyolországban3100 €

Mi az intracitoplazmatikus spermiuminjekció (ICSI )?

A meddőség összetett állapot, amely szexuális diszfunkcióhoz, szorongáshoz, depresszióhoz és társadalmi elszigeteltséghez vezethet. Ha egy pár meddőségben szenved, akkor már nem tudnak teherbe esni vagy terhességet fenntartani, még akkor sem, ha tizenkét egymást követő hónapon keresztül rendszeres szexuális kapcsolatot tartanak fenn.

A fogamzóképtelenségért a férfiak és a nők egyaránt felelőssé tehetőek. A meddőség különböző meddőségi kezelések adaptálásával kezelhető. Ha a méhen belüli megtermékenyítéssel (IUI) végzett kezelés sikertelen, akkor még mindig van lehetősége az ICSI-vel történő IVF-re Spanyolországban

Az intracitoplazmatikus spermiuminjekció egy kiterjesztett in vitro megtermékenyítési kezelés és az asszisztált reprodukciós technológia egyik formája. Az in vitro megtermékenyítés (IVF) kiegészítő kezeléseként alkalmazzák meddőségi problémák és rendellenességek kezelésére.

Az IVF ICSI meddőségi kezelést akkor alkalmazzák, amikor a meddőség kezelésének más módszerei nem vezetnek eredményre. Ha a hagyományos IVF-ciklusok sikertelenek, az ICSI-t a férfi faktoros meddőségi problémák leküzdésére használják. Az ICSI eljárás során a spermiumot közvetlenül a petesejtbe fecskendezik az IVF megtermékenyítés céljából. Az ICSI-kezelést olyan esetekben alkalmazzák, amikor a férfi partner problémákkal küzd:

  • Alacsony spermiumszám
  • Rossz minőségű spermiumok
  • Ejakulációs problémák
  • Magas antitestek jelenléte a spermiumban
  • A hagyományos IVF-ciklusok sikertelensége
  • A morfológiailag abnormális spermiumok szokatlanul magas százaléka

IVF ICSI Spanyolországban

Spanyolországban az intracitoplazmatikus spermiuminjekció (ICSI) sokkal olcsóbb, mint más európai országokban. Különböző tanulmányok és statisztikai adatok azt mutatják, hogy az európai meddő párok számára a spanyolországi IVF ICSI költségei rendkívül kedvezőek.

In vitro megtermékenyítés (IVF) kontra intracitoplazmatikus spermiuminjekció (ICSI)

A páciens számára az in vitro megtermékenyítés és az intracitoplazmatikus spermiuminjekció kezelése a meddőség esetében ugyanaz. Az orvosi szóhasználatban a hagyományos IVF olyan kezelés, amelynek során a spermium természetes úton megtermékenyíti a petesejtet, míg az ICSI az IVF-et kiegészítő kezelés, amelynek célja a meddőség férfi tényezőjének kezelése. Az ICSI-kezelés laboratóriumokban, meddőségi szakemberek felügyelete mellett zajlik.

  • A férfi mellékheréjéből spermamintát, a méhből pedig petesejtet vesznek.
  • A spermiumot ezután egy apró üvegtű segítségével befecskendezik a petesejtbe.
  • A megtermékenyített petesejtet ezután megfigyelés céljából tárolják, hogy növekedni és fejlődni tudjon.
  • Az embriót sikeresen beültetik a méhbe, hogy javítsák a fogantatás esélyeit.

A termékenységi gyógyszerek, a vérvizsgálatok és az ultrahangos ellenőrzések költségei

Mielőtt elmegy egy spanyolországi IVF-központba, a pácienseknek meg kell kérdezniük magukat az IVF ICSI költségeiről Spanyolországban. A legtöbb spanyolországi IVF-központ az IVF ICSI költségcsomagjában a termékenységi gyógyszerek, az orvosi konzultációk, a laboratóriumi vizsgálatok, az ultrahangos ellenőrzés és a vérvizsgálatok is szerepelnek. Ugyanakkor néhány más spanyolországi IVF-központnak saját szabályai vannak a spanyolországi IVF ICSI költségeire vonatkozóan, amelyek személyenként eltérőek lehetnek.

A spanyolországi IVF ICSI költségeit befolyásoló tényezők

A spanyolországi IVF ICSI-kezelés költségei függnek az ICSI-eljárás alkalmazásától, az embriók minőségétől, a mióma-daganat jelenlététől, a petefészek rendellenességeitől és a pár meddőségének időtartamától. Ez magában foglalja továbbá a donor petesejt vagy spermium használatát, az embriológus szakértelmét és képzettségét, valamint a meddő pár esetének típusát.

IVF ICSI sikerességi aránya Spanyolországban

Az IVF ICSI sikerességi aránya Spanyolországban átlagosan 30% között lehet. Ha a kezelés sikerességi aránya növekszik, az a spanyolországi IVF ICSI költségeinek növekedéséhez vezet. A spanyolországi IVF ICSI költségét befolyásoló egyéb tényezők közé tartozik a nőgyógyász szakértelme, a terhesség és a vetélés kórtörténete, és ami a legfontosabb, a betegek visszajelzései.

Az IVF és ICSI kezelés előnyei

Mindegyik meddőségi kezelésnek egyedi előnyei vannak. Ugyanez igaz az ICSI-vel végzett IVF-kezelésre is. Az ICSI-vel végzett IVF-kezelés leginkább azon meddő párok számára előnyös, akiknél a hagyományos IVF-ciklusok sikertelenek voltak, alacsony spermiumszám miatt nem sikerült a fogamzás, gyenge a spermiumok mozgékonysága, vasektómia utáni teherbeesési kísérletek, fizikai elzáródás és más hasonló meddőségi problémák.

Amit nem szabad tenni

  • Dohányzás: a meddőségi szakember azt tanácsolja a párnak, hogy az IVF ICSI kezelési ciklus megkezdése előtt hagyja abba a dohányzást. A dohányzás drámai hatással van a női petesejtre, és mérgező.
  • Alkoholfogyasztás: az alkoholfogyasztást a fogantatás idején, a terhesség alatt és egészen a szülésig kerülni kell.

Az IVF ICSI kockázatai

  1. Többszörös terhesség: Azok a meddő párok, akik az IVF-et kiegészítő kezelésként ICSI-t alkalmaznak, fokozottan ki vannak téve a többszörös terhesség kockázatának. A spanyolországi IVF-központok szakemberei szerint 30-35% az esélye az ikreknek, 5-10% pedig a hármas ikreknek és ennél több ikernek. A többszörös terhesség olyan komplikációkhoz vezethet, mint a terhességi cukorbetegség, magas vérnyomás, császármetszés és koraszülés.
  2. A veleszületett rendellenességek kockázata: Bár az ICSI-vel fogant babáknál kisebb a veleszületett rendellenességek kockázata, a párokat tájékoztatni kell erről a kockázatról, mielőtt felkeresik a spanyolországi IVF-központokat. A veleszületett rendellenességekkel kapcsolatos kockázatok a hypospadiás és a nemi kromoszóma anomáliák.
  3. Apetesejt károsodása: fennáll a petesejt károsodásának lehetősége a spermium befecskendezésekor, ami az esetleges utódok rendellenes növekedését és fejlődését eredményezheti.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️