Egy Invisalign szájpad ára Magyarországon

prix invisalign hongrie pas chere 1
Írta Émilie

A Clear-Aligner® kezelés néven is ismert Invisilign® Magyarországon a hagyományos fogszabályzó diszkrét alternatívája, amelyet a fogak beállítására és kiegyenesítésére használnak, miközben javítja a páciensek mosolyát.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt az Invisalignról Magyarországon, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Invisalign szájpad ára Magyarországon

Egy Invisalign szájpadlás átlagos ára Magyarországon 5000 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 4.500 € és 5.500 € között változhat.

EljárásÁr Magyarország
Invisalign szájpadlás5000 €

Mi az az Invisalign szájpadlás?

A Clear-Aligner® kezelésként is ismert Invisilign® Magyarországon a hagyományos fogszabályzó diszkrét alternatívája, amelyet a fogak beállítására és kiegyenesítésére használnak, miközben javítja a páciensek mosolyát. Egyedi készítésű, gyakorlatilag láthatatlan és kivehető, sima műanyagból készült igazítók segítségével a budapesti fogorvosok az Invisalign®-t a fogakra helyezik, lehetővé téve a fokozatos mozgást és korrekciót.

Az Invisalign® átlátszó igazítókat gyárt – a termék számítógépen generált, a páciens fogaihoz igazodó igazítók sorozatából áll. A tálcák két-három hetente történő cseréjével a páciens fogai fokozatosan kerülnek a helyes irányba. A tálcák a kezelés során könnyen eltávolíthatók, így a páciens normálisan tud fogat mosni, tisztálkodni és enni. A hagyományos fogszabályzóval összehasonlítva nincsenek fém zárójelek, és az igazítók szabad szemmel szinte láthatatlanok.

Ez az eljárás segíthet a fogközök, a keresztharapás, a nyitott harapás, a szorulás és a mélyharapás korrigálásában.

Mit tartalmaz az eljárás

Az Invisalign® nagyon népszerű alternatívává vált. Ellentétben a fém fogszabályozóval, amely hosszú időn keresztül a fogakhoz ragasztva marad. Az Invisalign® egy sor levehető, átlátszó műanyag fogszabályozó készülék, amelyek az Ön fogait a megfelelő helyzetbe és igazodásba vezetik. Az Invisalign® használatának egyéb előnyei is vannak:

  • Kényelem – mivel vékony, rugalmas műanyagból készül, nem irritálja a szájban lévő lágy szöveteket, ellentétben a fém fogszabályozóval és annak fémhuzalával.
  • Jobb szájhigiénia és ételválasztás – A kezelés során bármikor leveheti a fogszabályozót, hogy ehet és naponta legalább kétszer fogat is moshat.
  • Diszkrét megjelenés – Az Invisalign egy láthatatlan műanyag, amely észrevétlen marad a fogain, ha egyszer már használta.
  • Védelem a fogcsikorgatással szemben – éjszakai fogvédőként is használható, hogy megvédje fogait a túlzott fogcsikorgatási szokásoktól.

Fontos tudni, hogy bár az Invisalign® a hagyományos fogszabályozó alternatívája, nem mindenki számára alkalmas. A Clear Alignereket általában olyan pácienseknél alkalmazzák, akiknek mérsékelten zsúfoltak a fogaik, vagy kisebb problémák vannak a fogak közötti távolsággal. Ezenkívül, mivel személyre szabottan, szorosan illeszkednek, leginkább felnőttek vagy tinédzserek esetében alkalmazhatóak. A súlyosabb fogköz-problémákkal és zsúfolt fogakkal küzdő páciensek, beleértve az átfedő, alul- vagy keresztharapású pácienseket is, összetettebb kezelést igényelnek.

A kezelés előtt először konzultáljon fogszabályozó orvosával. E konzultáció során egy sor vizsgálaton – többek között röntgenfelvételeken, fogainak digitális letapogatásán vagy fényképeken – fog részt venni, hogy meghatározzák a diagnózist és megtervezzék a kezelést. A végső cél az, hogy egészséges harapása legyen, felső és alsó fogai megfelelő arányban helyezkedjenek el.

Miután minden vizsgálatot elvégeztek, egy speciális számítógépes szoftver segítségével megtervezik azt a tervet, hogy fogait a jelenlegi helyzetükből a lehető legjobb helyzetbe hozzák. Az Invisalign tálcát Magyarországon számítógép segítségével generálják, hogy speciálisan az Ön számára tervezett, világos színű tálcákat készítsenek. A fogszabályozókat két-három hetente cseréljük, így lehetővé téve fogai igazodását. Napi húsz-huszonkét órán át kell majd használnia őket. Mivel az Invisalign fogszabályozó Magyarországon nem sebészeti beavatkozás, az eljárás során nincs szükség érzéstelenítésre.

A magyarországi tartózkodás időtartama

Mivel nem invazív eljárásról van szó, az első tiszta igazítókészlet átvétele után azonnal visszatérhet nyaralására. Fontos azonban, hogy tartsa be a magyarországi fogszabályozó orvosánál tartott időpontokat. A fogorvoshoz többször is el kell majd mennie az itt tartózkodása alatt, ezért törekedjen arra, hogy minél hosszabb ideig maradjon Magyarországon, a két hét az abszolút minimum.

Az Invisalign fogszabályozó felépülési ideje Magyarországon

Az Ön által használt átlátszó igazítók száma a kezelési terv összetettségétől függ. Az igazítók használatának első szakaszában számítson némi kellemetlenségre az első néhány napban, amíg a fogai még alkalmazkodnak. Az első kezelési terv befejezése után azonnal folytathatja mindennapi tevékenységeit, mivel nincs állásidő.

Az Invisalign kezelés időtartama Magyarországon

A kezelés időtartama attól is függ, hogy hány fogat kell helyesen igazítani. Általánosságban elmondható, hogy a pácienseknek tíz és huszonnégy hónap között kell használniuk az Invisalignt.

Az Invisalign viselése közben kerülni kell a forró italokat, mivel az Invisalign átlátszó műanyagból készül, a forró folyadékok deformálhatják, bármilyen ízesített ital, minden cukor- és/vagy savtartalmú ital szuvasodást okozhat és/vagy elszínezheti az Invisalignt.

A legjobb, ha minden étkezéskor eltávolítja az igazítóbetéteket, mivel a lepedék és az ételmaradékok megtapadhatnak bennük. Ez szuvasodáshoz és rossz lehelethez vezet, ezért nagyon fontos, hogy minden étkezés után megtisztítsa fogait.

Sikerességi arány

Nagyon fontos tudni, hogy a tökéletes mosoly elérése az Ön elszántságán múlik. Mivel az Invisalign bármikor eltávolítható, a kezelés sikere nagyban függ attól, hogy milyen gyakran használja a tiszta fogszabályozókat.

Az Invisalign alternatívái Magyarországon

Bár az Invisalign® nagyszerű alternatíva a fogak kiegyenesítésére és az Ön által megcélzott tökéletes mosoly elérésére, vannak, akik nem engedhetik meg maguknak a kezelést. A jó hír az, hogy létezik a tiszta igazítók alternatívája, például a Clear-Correct®, amely szintén átlátszó műanyag igazítókat használ fogai kiegyenesítésére. Az ilyen típusú igazítógépek összköltsége általában alacsonyabb, mint az Invisalign®-é. Az Invisalign® azonban első osztályú tervezőszoftvert használ az Ön kezelési tervének meghatározásához, így sokkal könnyebb a kielégítő eredmény elérése.

Invisalign® vs. hagyományos fogszabályzó

  • Az Invisalign® diszkréten viselhető
  • Az Invisalign® kényelmesebb, a fogszabályzó irritálja, sőt néha még a száj belsejét is irritálja.
  • Az Invisalign® tökéletes a sportolók számára, akik sportolás közben is levehetik.
  • A fogszabályzó félig állandó, míg az Invisalign® bármikor eltávolítható, így az Invisalign®-hez képest kevesebb a fogorvoshoz való látogatások száma.
  • A fogszabályzóval a foghézagok kitölthetők vagy a fogak gyorsabban kiegyenesíthetők.
  • A fogszabályzó megnehezítheti bizonyos ételek fogyasztását, míg az Invisalign® esetében a fogszabályzó a nehéz étkezések során eltávolítható.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️